Al Holliday & The East Side Rhythm Band

Written by on 6 november 2019

Al Holliday & The East Side Rhythm Band waren in de studio op 6 november 2019.

St. Louis ‘eigen Al Holliday & The East Side Rhythm Band speelt het soulvolle ritme en blues – met een gevoel! De naam van deze band is een eerbetoon aan de brandende Rhythm and Blues-muziek die afkomstig is van Metro-East (gebied in Zuid Illinois) . Deze band wordt diep beïnvloed door deze muziek, samen met de klassieke Soul, en de muziek van New Orleans. Ze nemen al de componenten hiervan samen en doen er hun eigen ding mee.

In een paar korte jaren hebben Al Holliday & The East Side Rhythm Band hun reputatie opgebouwd als de ongekende, wereldklasse, force-of-R – & – B-natuur die niet te vergelijken is. Overal hebben mensen hun opgemerkt. Deze jong crew heeft hun verzengende, rauwe optredens naar podia gebracht vanuit hun geboortestad St. Louis, in de regio en daarbuiten.

De Soul-muziek van de band is iets minder “New York City” en veel meer “Mississippi River”. Hun geluid combineert het losse, funky gevoel van de R&B in New Orleans samen met de intuitieve kracht en intensiteit van Ike & Tina Turner uit East St. Louis.  Ze brengen alles met echt geïnspireerde originele nummers vertaald door een onmiskenbare, natuurlijke geboren kunstenaar, Al Holliday.

Deze professionele band geeft een geweldig optreden. Met die lekkere rauwe stem weet Al zijn teksten goed over te brengen. De blaas- sectie staat ook zijn mannetje. Ondersteund met drums, orgel en zang geeft het een heerlijke easy going sfeer. Zij speelde o.a een nummer van hun nieuwe kerst album dat pas eind november gaat uitkomen. Christmas in America.

Al Holliday & the east side rhythm band

Zie ook onze andere live opnames


Continue reading

Next post

De Wallen


Thumbnail
Previous post

Oorka


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background