Dave Donkervoort

HaDieDave – Dave Donkervoort 

Een gevarieerd muziekprogramma met in- en non- formatie. 😉
Hij werd op 17 februari 1962 geboren in het Gelderse Wijchen. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Verder houdt hij van autorijden, filosoferen en gaat hij graag stappen.
De goedlachse dj was in 1983 Ă©Ă©n van de oprichters van de Nijmeegse piraat Keizerstad. Midden jaren tachtig draaide hij bij Delta 90 (negen- nul) en leerde daar Herbert Visser kennen. Hij zat ook nog bij een Belgisch station, voordat hij in ’89 landelijk doorbrak bij Radio 10.

Zo rond m’n negende jaar wist ik dat ik radio wilde gaan maken. Ik hoorde Leo van der Goot en Peter Holland op Radio Noordzee Internationaal heel spannende dingen doen. Het prikkelde me. Bovendien waren alle jongens in de straat altijd maar aan het voetballen, dat interesseerde me echt niets.
Mijn vader, Henk Rouw, repareerde en onderhield rond 1972 jukeboxen en flipperkasten bij onder meer Jan Luisman in Nijmegen. De oude platen uit die kasten gingen vaak mee naar huis, waardoor bij ons zoiets ontstond als een muziekdepot. Heel cool als jongetjes op school opschepten over van alles en nog wat, terwijl bij ons thuis standaard de hele Top 40 in huis was.

Heel mooi ook als ik er nu op terugkijk, want op de Ă©Ă©n of andere manier heeft mijn vader er toen al echt in geloofd. Hij bouwde een soort van meubel met daarin draaitafels en ik fantaseerde daar met oude jukeboxonderdelen een zender bij.”Current track

Title

Artist

Background