Oorka

Written by on 31 oktober 2019

Oorka was in de studio op 30 oktober 2019

 

Leden band: Bharath Sankar- Vocals & Keys, J.C- Guitars, Pradeep Kumar- Bass, Tapass Naresh- Drums

De indie Tamil-rockband is helemaal druk bezig met hun eerste Europese tournee door Nederland en Duitsland. Met een nieuwe albumrelease die hier vlak na komt.
Dynamic, powerful and energetic – Tamil Rock – uit Chennai, India.

Twee landen. Twaalf haltes. Clubs, cafés, radiostations, tv-slots. “Dat is zo ongeveer alles wat we weten”, zegt frontman en toetsenist Bharath Sankar van Oorka over het Alien-tournee van de band, genoemd naar het op handen zijnde tweede album. Na 6 optredens in Nederland zijn ze helemaal enthousiast en vol met energie.

Ze spelen voornamelijk Tamil-liedjes voor een publiek dat de taal of teksten niet kent – “tenzij vrienden of familie in een van die steden besluiten langs te komen”, haalt drummer Tapass Naresh op. Maar dat lijkt hen niet te storen. Ze wijzen erop dat het grootste deel van hun publiek meestal mensen omvat die geen Tamil spreken, maar toch van hun muziek genieten. Ook hier in de studio zijn hun vrienden en nieuwe fans te vinden.

Deze tour zal niet alleen het eerste experiment zijn van de muziek van de band in het buitenland. Maar ook een test van enkele nummers van hun nog te verschijnen album, getiteld Alien . Niet alle nummers voor het album zijn al afgerond. We hebben er ongeveer 30 klaar, waarvan acht tot negen op het album zullen komen,” zegt Bharath.

Eén nummer ” Alien ” , is het nummer waarnaar het album – evenals de tournee – is vernoemd. En nee, buitenaardsen  hebben er niets mee te maken, verduidelijkt de band, die vaak heeft gesproken over de niet-politieke stijl van hun muziek.” Alien “,in het lied, is een gemoedstoestand. Het is een gevoel van isolatie dat je zelfs in een menigte voelt, ‘legt Bharath uit:’

In de meeste nummers klagen we [songwriters in het algemeen] over de samenleving en geven we anderen de schuld van hoe we ons voelen. In dit lied zeggen we: “Misschien ben ik het. Misschien ben ik gewoon anders ‘. ”

Maar Pradeep Kumar van de Oorka-band timmert nog meer aan de weg. Zo componeerde hij de soundtrack van de film Aadai. Hij maakt hiermee zijn debuut in de richting van de filmmuziek.  Aadai (=kleding) is een 2019 Indiase Tamil-taal thrillerfilm geregisseerd door Rathna Kumar en geproduceerd door Viji.  In de film speelt Amala Paul in de hoofdrol. Uitgebracht op 19 juli 2019, opende de film positieve recensies van publiek en critici.

 

 

Zie ook onze andere live opnames


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background