Live opname: Trio Kiers in de studio van Wereldstad

Written by on 3 juli 2018

Trio Kiers was te gast in het programma HoOrndol op 20 juni 2018

Bezetting: Jeen Rabs – gitaar/vocals. Wouter Kiers – tenorsaxofoon/vocals.
Harm van Sleen – contrabas/vocals.

Video opname Hans Asselman

Wouter Kiers(1970) begon in 1979 met klarinet spelen bij de Wassenaarse harmonievereniging Excelsior. In 1984 stapte hij over op tenorsaxofoon en daar kreeg hij geen moment spijt van.
In 1985 deed hij prille ervaring op in de ‘lichte’ muziek; hij mocht af en toe meespelen met het feesten en partijenband De Varianten van z’n vader. In 1988 sloot hij zich aan bij een popbandje, waarin ook zijn collega-saxofonist Ruud de Vries speelde. De twee trokken met elkaar op en formeerden door de jaren heen diverse bands en vooral onder de naam Kiers en de Vries bekendheid kregen.

In 2002 speelde zij met deze groep op het North Sea Jazzfestival. Een jaar eerder speelde Kiers al op het befaamde festival met The Blue Moon Special. In 2000 mocht hij collega tenorist Boris Vanderlek vervangen tijdens een tour door Japan met Hans Dulfer.

In 2005 speelde hij met de Haagse Beatnach band voor 400.000 man op het Parkpop festival in Den Haag. Timmerde in de periode 2005 – 2015 behoorlijk aan de weg met zijn saxrock band Blood Sweat & Kiers. Vandaag de dag is Wouter Kiers een veelgevraagd tenorsaxofonist die in uiteenlopende stijlen uit de voeten kan. Als een kameleon beweegt hij zich in de diversiteit aan muziekstijlen die op zijn pad komen en die hij nooit uit de weg gaat.

Naast zijn eigen jazz en swingformaties Wouter Kiers Quartet en Quintet richt hij  in 2015 de nieuwe jazzfunk en rockband DE NIEUWE BAND VAN WOUTER KIERS op en speelt hij in diverse andere bands. Maar weet ook moeiteloos de boel tot een saxueel hoogtepunt op te zwepen als hij met DJ’s aan het werk is tijdens de één of andere dance party.

Trio Kiers

is een joviaal multi inzetbaar drietal rasmuzikanten.
Hierdoor zijn ze ideaal om bijeenkomsten met een vrolijke noot op te luisteren.
Het reportoire houdt het midden tussen aanstekelijke en herkenbare swing, blues, country, gipsy, jazz, rock & roll, pop en reggae.

Het trio kan zonder stroom of podium overal uitpakken.

 


Current track

Title

Artist

Background